Crisis advies

Grow+ loodst je bedrijf door de crisis

Gert Miedema | Grow+

Crisis advies voor start-ups en MKB ondernemingen

Crisis advies bij Grow+ is erop gericht om je bedrijf door een crisis heen te loodsen of een naderende bedrijfscrisis door bijvoorbeeld een economische recessie te voorkomen. Crisis advies is een kort intensief onderzoek naar de knelpunten en mogelijkheden van je bedrijf.

Wanneer crisis advies?

De wereld economie beweegt in cycli, waarbij economische groei wordt afgewisseld met economische krimp. De huidige economische groei periode is de langste sinds de Tweede wereldoorlog. het is tot nu toe een economische wetmatigheid dat een groeiperiode van zeven tot acht jaren wordt afgewisseld met economische neergang. Diverse banken verwachten dat in 2021 de wereldeconomie in een recessie zal komen.

Gevolgen van een crisis voor je bedrijf

De consequenties voor bedrijven zijn vaak groot. Regelmatig met faillissement van een bedrijf tot gevolg. Een recessie is immers een 'perfecte storm' waarbij de meest relevante parameters van het bedrijfsmodel tegelijkertijd kunnen verslechteren. Zeker wanneer gedurende enkele jaren nauwelijks verbetering optreedt.

  • De vraag naar producten/diensten daalt plotseling
  • De financieringsmogelijkheden worden sterk beperkt en duur (rentes op nieuwe leningen stijgen)
  • Klanten betalen hun rekeningen later of helemaal niet meer
  • Leveranciers eisen hogere prijzen, betere betalingscondities of gaan failliet
  • De verkooprijzen en marges dalen
  • Kosten stijgen.

Tijdens een economische neergang kunnen ook veel mogelijkheden ontstaan. Bedrijven die voldoende liquide zijn, krijgen prachtige overname kansen of kansen om marktaandeel te winnen.

Meer informatie over Grow+ diensten, als interim management, verander management, (strategisch) advies, bedrijfsscan, crisis advies & coaching, vind je onder Oplossingen.

Meer algemene informatie omtrent crisis advies en andere oplossingen vind je onder crisis advies.

© Grow+ | Alle rechten voorbehouden